MBCube 3D

Az MBCube 3D szoftvert elsősorban a neglect szindrómában, és egyéb téri figyelemzavarban szenvedő betegek rehabilitációjához fejlesztettük ki. A klinikai tesztek alapján arra a megállapításra jutottunk, hogy ezeknél a betegeknél a program használata a téri készségek (téri képzelet), elemi geometriai viszonyok belátását, térben való látást, és a térben történő gondolkodást serkenti. Az MBCube 3D egy speciális játékprogram, amelynek az alapja a sokak által ismert 3-dimenziós tetrisz volt. Módosítottunk a játékszabályokon, valamint az összes zavaró tényezőt (aktuális pontszám, sebesség stb. megjelenítése) megszüntettük, így semmi nem vonja el a páciens figyelmét a vizsgálat során. A játék több sebességfokozatban használható, így a rendszer alkalmazkodik a sérült agy meglassulásához is. A páciens egy kézzel, botkormány segítségével irányítja az objektumokat, amelynek mozgatásakor - opcionálisan - sztereó hangjelzést is ad a program. A szoftver figyeli a játékos sebességét, regisztrálja a játéktér bal, ill. jobb oldalán történt hibák számát. A több vizsgálatból létrejött adatokból különböző grafikonokat, valamint jelentést készít, amellyel nyomon lehet követni a rehabilitáció eredményességét.

Néhány pillanatkép a programból:

mbcube3d_1 mbcube3d_2
mbcube3d_3 mbcube3d_4

 

A programmal kapcsolatban bővebb információt, ill. árajánlatot az info@mbcube.hu e-mail címen kérhet.

ORFMMT_XXIX_Vandorgyules_2010Az MBCube 3D rendszerről előadást is tartottunk ("Irányított számítógépes, kognitív fejlesztési lehetőségek különböző típusú betegcsoportoknál" címmel) 2010 szeptemberében, Szegeden az ORFMMT XXIX. Vándorgyűlésén.

 

 


 

Az MBCube 3D termékcsomag tartalma

 

  • 1db márkás HP számítógép (Intel 2.6GHz processzor, 320GB merevlemez, 2GB DDR3 RAM, Windows 7 Professional operációs rendszer)
  • 1db márkás Samsung 22"-os  TFT monitor 
  • 1db Genius 3D botkormány
  • 1db Logitech sztereó hangfal
  • 1db MBCube 3D szoftver + kézikönyv

 

Ingyenes kiszállítás, beüzemelés, és betanítás az ország egész területén!

A termékcsomag minden olyan elemet tartalmaz, ami a rendszer használatához szükséges!


set

 

arajanlat

 

MBCube 3D ajánlott hardver/szoftver követelmények: 2GHz-es Pentium processzor, 1GB RAM, OpenGL kompatibilis grafikus kártya, 1280x1024 pixeles monitor felbontás, 100MB szabad hely a merevlemezen, botkormány (XYZ tengelyes), hangszóró, USB csatlakozó, MS Windows XP SP2 / Windows Vista / Windows 7.